hondentrainer aan huis

hondentrainer aan huis

Ik kom in uitzonderlijke gevallen als hondentrainer aan huis om een oplossing voor het gedrag van de hond te bieden. Ook bij dit bezoek zou de jonge Hollandse herder onder controleren moeten worden gebracht. Echter was ze de baas geworden en liet zich ook door mij niet meteen corrigeren. Ze beet als ik haar probeerde mijn wil op de leggen en gaf daarna niet over als ik haar corrigeerde. Ze was niet vals maar gedroeg zich als een wilde ‘spring in het veld’. Wij waren haar speelmaatjes waar ze tegenop sprong en af en toe een hap uit wilde nemen. Een echte wildebras die ook nog snapte vlakbij je gezicht voor de grap. Alles was spel en ze wist niet van ophouden.

Herder en mensen psychologie

Toch lukte het mij wel als hondentrainer aan huis om haar onder controle te krijgen. Het koste mij een paar minuten. Echter de eigenaar lukte het niet, wat ze ook probeerde. De hond bleef haar uitdagen en de eigenaar had het eigenlijk ook al opgegeven. De oplossing was uiteindelijk om Kitana mee te nemen en op te nemen in mijn roedel. Een heropvoeding was de enige oplossing en de eigenaar diende ook getraind te worden. Het grootse probleem wat ik zag was dat de eigenaar haar hond als mens zag en daar mensen psychologie op los liet. Honden zijn geen mensen en dus past ook onze mensen psychologie niet op een hond. Een hond denkt anders, voelt anders en gebruikt een heel ander communicatiemiddel dan wij mensen. Ook laat een hond zich niet foppen door je anders voor te doen, zoals wij mensen. Een hond oplichten lukt niet omdat ze dat doorzien. Je anders voor doen dan je werkelijk bent, gaat in de hondenwereld niet lukken.hondentrainer aan huis Gorinchem
Een ander onoplosbaar probleem was het energie niveau. De eigenaar was een kalme rustige dame en de hond was een spring in het veld. Deze hond was altijd aan en alleen bij het slapen rustig. Hierdoor blijf je als eigenaar achter de feiten aanlopen.

Hondentrainer aan huis deel twee

Na een paar dagen bij mij opgenomen te zijn bleek de hond niet rustig te kunnen worden. Ze had een enorm hoog energieniveau en dat was niet te temmen. In overleg met de eigenaar is toen besloten dat de hond bij mij zou blijven en dat ik haar verder zou trainen. In de loop van de tijd zou ik over haar toekomst besluiten. De hond is een paar maanden bij mij geweest en was super lief een aanhankelijk voor ons. Ook in de roedel deed ze het goed totdat ze aan de lijn moest. Dan werd ze een hele andere hond. Ze bracht de anderen in gevaar door haar gedrag en ze liet zich niet corrigeren. Was ik ook deed, niets hielp. Ze was eigenlijk niet rustig te krijgen.

Wat opviel was dat ze enorm haar neus wist te gebruiken bij alles wat ze ondernam. Vaak zette zij de andere honden op een spoor waar de hele groep dan achteraan ging. Ze kon dat zo goed dat ik besloot om te kijken of ze geschikt was voor het speuren. Honden worden steeds meer ingezet om te zoeken naar drugs, wapens, explosieven, geld en zelfs mobieltjes in gevangenissen. Het bleek een gouden vondst

De keuring van een speurhond

De hond is uiteindelijk gekeurd om te kijken of ze geschikt was voor dit werk. En wat bleek ze was een supertalent voor dit werk. Tijdens zo’n keuring kijken de specialisten of ze te trainen is met een balletje wat ze kan apporteren of teruggeven. Het balletje is de beloning voor het werk en daar deed zij alles voor. En ze gaf het heel gemakkelijk weer af. Dat bleek deze Hollandse herder zo goed te doen dat men besloot om met een dummy (een dikke teflon staaf waar geurdoekje in gedaan worden) te gaan oefenen. Ook dit doorstond deze Hollands herder met vlag en wimpel. Ze was totaal niet onder de indruk van wat dan ook. Ze moest en zou de speurdummiy hebben. Zelfs met harde geluiden om haar heen of in een bak gevuld met lege plasticflessen bleek haar niet te storen. Haar enige focus was het vinden van de dummy.
Voor de speurinstructeur was het snel helder. Een hond die zo gefocust is op de dummy al bij de eerste kennismaking en vooral zo enorm niet onder de indruk van welke invloeden dan ook, dat is zeldzaam. Deze hond is goed terecht gekomen en werkt nog steeds als speurhond.
De boefjes van deze wereld gaan zware tijden tegemoet door haar inzet.

Hondentrainer aan huis.

heb jij nu ook zo’n hond waar je maar geen controle over krijg, wacht dan niet te lang om een hondentrainer aan huis in te schakelen. Laat je hond beoordelen door een hondentrainer aan huis en bekijk of je met elkaar nog door kunt gaan. Soms zijn honden niet geschikt om in huis te wonen. Vaak worden herders aangeboden die jong met 5 of 6 maanden zijn afgekeurd als politiehond (PH1) en dat zijn niet altijd geschikte huishonden. Vaak hebben zij hun hele leven in een kennel gezeten en zijn niet gesocialiseerd. Let daarop. Weet waar je jonge hond vandaan komt en wat ze ermee gedaan hebben. Ook met honden uit het buitenland is vaak wat aan de hand. Vaak leven deze honden op straat en ook hun ouders hebben altijd op straat geleefd. Vaak is de vrijheidsdrang dan zo sterk dat een huisleven dan ook niet gaat lukken. Bezin voor je begint aan zo’n traject.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.