Leon Brinkers privé hondentrainer

Contact Leon Brinkers hondentrainerAls kind ben ik met dieren grootgebracht. Er was altijd een herder in mijn leven. Vaak zwierf ik samen met mijn hond en paard in mijn kinderjaren dagen door de bossen en mijn dorp. De herdershond gewoon los naast mij. Mijn paard had vaak alleen een touw om haar nek hangen en zo bracht ik dagen door in mijn omgeving. Onbewust was ik bekwaam in het zijn van de roedelleider al op zeer jonge leeftijd. Door het helpen van anderen met probleem dieren was ik toen eigenlijk al een privé hondentrainer.

Pas toen ik een probleemhond kreeg, waar ik geen raad mee wist, ben ik mij gaan verdiepen in het gedrag van honden. Het gedrag van mijn twee honden, Mechelse herders  maakte dat ik mij echt moest gaan verdiepen in de hondenpsychologie. ik schakelde zelf een privé hondentrainer in om mij te helpen dit gedrag om te buigen. Ik heb in die periode heel veel geleerd over maar vooral veel van deze honden. Daarna ben ik mij verder gaan bekwamen in de relatie tussen hond en eigenaar.

Vervolgtraining hondenpsychologie

Leon Brinkers 1 op 1 hondentrainer

Mijn oudste herder overleed op 14 jarige leeftijd en ik zocht een maatje zocht voor de andere Mechelse herder. Ik ving ik een mechelse herder op van ruim 1 jaar oud van een klant. Deze herder was toen nog nooit los geweest, had nooit andere mensen gezien dan de eigenaar en was de laatste maanden al niet meer uitgelaten. Omdat ze zo sterk en vooral agressief was geworden moest ze het doen met een achtertuintje. Vanwege haar beperkte contacten was ze niet gesocialiseerd. Ook had ze veel slaag gekregen tijdens het opgroeien van haar onstabiele eigenaar.

Dit was de perfecte cocktail voor een gevaarlijke hond van een krachtig ras in haar pubertijd.

Bijt incidenten

Na een twee beet incidenten met haar bij andere mensen ben ik wederom hulp gaan zoeken .Ik schakelde een andere privé hondentrainer in die mij verder op weg hielp. Pas toen ben ik er achter gekomen wat de hondenpsychologie zo speciaal maakt. Door de combinatie van mijn achtergrond in de kwantum psychologie van mensen; de kennis van de wet van de aantrekking van Esther Hicks en de lessen van Cesar Millan heb ik een methode gevonden die werkt voor de hond.
Vooral de controle houden over je gedachte, het kalm blijven en vertrouwen hebben in de hond maakt dat de meeste problemen opgelost kunnen worden.

Nu is deze Mechelse herder een bijna perfect gebalanceerde hond die ik overal mee naartoe neem. Waarmee ik alles kan doen vanuit deze kalmte. Ze moet nog leren om niet altijd het heft in handen te nemen, maar ze is van zover gekomen. Zelfs van de dierenarts krijg ik complementen over haar gedrag. Want zij kent ook het ras en de uitdaging die zij er vaak mee hebben. De hele roedel herders is in balans en ze staan te trappelen om andere honden te leren wat balans en plezier is.

Heb je vragen over je hond, de opvoeding of het probleemgedrag van je hond bel met +31 (0)6 21267780 of email me dan. Ik probeer je te helpen of door te verwijzen.
Voor het tarief van de een op een hondentraining kijk hier