Hondenfluisteraar Leon Brinkers

Hondenfluisteraar Leon Brinkers met beide benen op de grond

hondenfluisteraar leon brinkersEen hondenfluisteraar is iemand die kijkt naar het gedrag van de hond en de eigenaar en  ziet waarom de hond bepaalde dingen doet. Door op een natuurlijke manier de hond bij te sturen naar gewenst gedrag is er snel resultaat te behalen. Hiermee ziet de eigenaar wat er mogelijk is. Je hebt dan de middelen om het zelf toe te passen. En is er een win win situatie ontstaan omdat het vertrouwen terug is. Door mijn ervaring in het gedrag van mensen met burn-out en depressie zie ik snel wat de oorzaak kan zijn. Ik breng deze zienswijze over op de baasjes die er verder zelf mee aan de slag kunnen. Lekker kost en bondig! Omdat ik met dierenartsen samen werk sluit ik medische problemen uit.

Een afspraak maken doe je hier

Cesar

De bekendste hondenfluisteraar voor mij uit Amerika is Cesar Millan waar ik erg veel van heb geleerd. Ook zijn manier is het om vanuit rust en vertrouwen met honden om te gaan. Ik werk daarbij vanuit het principe dat de hond het ook anders wil en hij zijn balans zoekt.

(Honden) fluisteraar in de praktijk

Dit principe pas ik ook toe in mijn werk met mensen eventueel met hun hond. Iets veroorzaakt een disballans en dat iets ga ik vinden. Het kan zijn dat de hond meer ondersteuning nodig heeft. Of dat je teveel ondersteuning geeft. Of dat je teveel praat, of juist te weinig. Het kan van alles zijn. Maar door te observeren komt de rode draad altijd weer naar voren.

Het zijn van hondenfluisteraar was mij nooit zo opgevallen omdat ik van naturen altijd zo ben geweest. Ik heb een achtergrond met voornamelijk ‘groene’ (wilde) paarden en herders honden. Pas later begreep ik dat het voor velen niet zo natuurlijk is om zo met beesten om te gaan. Ik denk dat ik al op zeer jonge leeftijd het contact heb weten te onderhouden met dieren wat de meeste van ons ook hadden in onze jeugd. Zo kon ik al zeer jong met paarden/pony’s rondrijden met alleen een touw om de nek en daar liep altijd een herdershond naast. Ik heb het diepere contact voornamelijk met dieren verder uitgebouwd en leer nog iedere dag van ze.

Opleiding hondenfluisteraar

Later ben ik een 3 jarige opleiding gaan doen om o.a. de ‘onderwater taal’ van mensen te gaan begrijpen. Ik wilde mijn cliënten nog beter kunnen helpen met hun eigen issues en problemen. Ook was het belangrijk in mijn consultancy werk om te begrijpen hoe teams in organisaties functioneren. En vooral waar de verbeterpunten lagen. In de mensen wereld noemen we dit gedragstherapie of coaching. Maar in de hondenwereld passen we dit nog maar weinig toe.

gedragstherapie hond of hondenfluisteraar; veel van hetzelfde

De meeste van de problemen met honden komt af van de mens zijn verzorger. Het is niet zo dat eigenaren bewust verkeerd omgaan met hun hond. Maar onbewust heeft de mens een enorme invloed op het gedrag van de hond. De hond is van naturen een gemakkelijk, conflict vermijdend beest wat streeft naar balans in zijn leven. En een beest wat een stabiele leider zal volgen. Daar zijn we vaak niet meer van op de hoogte.

Honden zijn net mensen!

Bij honden is het net als bij mensen dat het grootste deel van onze bevolking best aardig is. Het is goed om bij ze te zijn. Slechts enkele zijn rotte appels en nog minder mensen zijn echt gevaarlijk. De rotte appels zijn meestal prima te helpen met een ander perspectief of omgeving.

99% van de probleemhonden is te corrigeren

Bij honden is dit ook zo. Het is voor mij vaak te doen om het gedrag te stoppen of de hond een andere koers te laten volgen. Het is juist de eigenaar die in de wisselwerking, het gedrag beïnvloed. Door een paar dingen anders te doen kan je vanuit rust en doortastendheid de mooiste dingen voor elkaar krijgen. Hierdoor kan je dit gedrag omdraaien.

Mocht je meer willen weten of een afspraak willen maken bel met dan op +31 (0)6 21267780 of stuur me een email en ik probeer je verder te helpen.