Puppy bijt nu al

Als een puppy bijt moet dat gecorrigeerd worden

Als een puppy bijt bij de moeder dan krijgt deze een correctie van de moeder. Dit kan zijn een beet of de moeder geeft ze een zet met haar snuit. Nooit laat de moeder het gedrag doorsudderend. Als een puppy mensen gaat bijten is dat hetzelfde en moeten de opvoeders optreden. Vaak is het voldoende om de puppy bij de snuit te pakken en bijvoorbeeld foei of nee te zeggen. Doet de puppy het weer dan kan je deze nogmaals corrigeren.

Bijten mag je nooit toelaten ook niet als ze jong zijn want het gedrag gaat steeds verder en steeds harder. De puppy is aan het proberen waar de grens ligt tijdens het spelen. Op latere leeftijd kan dit gedrag overschieten in bijten als de hond het ergens niet mee eens is. Dan heb je een probleem want een hond kan gevaarlijk uithalen ook al zijn ze nog zo klein. Voor grotere honden zoals herders, dobberman en rottweilers kan de schade enorm zijn. puppy bijt

Bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij de uitdaging voor.

De Hollandseherder op de foto is hier 4 maanden en moest al weg vanwege haar agressieve gedrag richting haar baasjes. Na een dag met haar intensief gewerkt te hebben bijt deze hond niet meer en gromt ze nog steeds als het haar niet zint. Dat grommen is gewoon aangeven dat ze het niet leuk vindt maar er is geen agressie meer bij en dat is de winst. Het is niet al met mensen. De ene doet meteen zijn mond open en de ander slikt liever alles in. Het een of het ander is niet goed of fout in de manier waarop je met zaken omgaat zolang het je maar niet in de weg loopt.

Wees er op tijd bij en corrigeer rustig en zonder woede de puppy je zult er nog jaren plezier van hebben.