Hond alleen thuis

Hond alleen thuis trainenKan een hond alleen thuis zijn en voor hoelang? Dit is een veel gestelde vraag over het opvoeden van de hond. Een hond die in balans is slaapt veel is het uitgangspunt. Dit is niet voor alle honden hetzelfde maar meestal na een goede wandeling in de morgen slaapt de hond gewoon weer verder. Wij mensen slapen ’s nachts en daarna zijn we de hele dag wakker en doen van alles om daarna weer naar bed te gaan. Een hond slaapt veel vaker maar niet altijd zo diep als wij. Honden rusten als er niets te doen is. Ze slapen dan met de ogen openen en nemen op een rustige manier alles waar. Gebeurt er iets dan zijn ze ook meteen klaar wakker. Wij mensen moeten meestal even wakker worden, uitrekken en in onze ogen wrijven, maar honden niet.

Hoelang kan een hond alleen thuis zijn?

Hoelang ze slapen hangt erg af van het soort hond en het energieniveau. Je hebt types vooral met de platte neus of hele grote honden die heel veel slapen maar de grootste invloed is hun eigen energieniveau. Honden die laag in de energie zitten en in balans zijn, slapen meer dan honden met een hoog energieniveau of die niet in balans zijn.

Dus kan een hond alleen thuis zijn hangt sterk af van hoe je er zelf instaat en vooral of de hond in balans is. Mijn honden kunnen rond de 14 uur alleen thuis zijn. Dat gaat goed en ze slapen dan veel. Ik zie op de camera’s dat ze soms even heen en weer lopen, wat drinken en dan weer gaan liggen.

Hoe je het traint om een hond alleen thuis te laten zijn is steeds weer anders. Maar het begint dat de eigenaar bij het weggaan gewoon weggaat. Maak er geen woorden aan vuil. Ga gewoon en je hoeft niet te praten met je hond daarover. Ga gewoon weg.

Hoe verlaat een leider de groep

De roedelleider van de groep gaat ook gewoon weg. Niets van overleggen of zo, deze gaat. Bouw dit op door steeds langer weg te zijn. Bij de pup is het belangrijk dat deze in een bench wordt opgesloten zodat deze kan gaan slapen. Ook deze kan daarna al snel langer alleen worden gelaten door dit langzaam op te bouwen. Zorg ervoor dat de hond op een niet te warme plek kan liggen en dat deze voldoende water heeft. Speeltjes ed zijn echt niet nodig voor de hond. Deze kan dan wennen om zijn rust te pakken als de baas van huis is en gewoon te gaan slapen.

Heb je vragen over hoe je de hond alleen thuis kunt laten en hoe je dat het beste aan kunt pakken laat het mij dan weten. Bel me via +31 (0)621267780 of mail en leg mij de uitdaging voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.